Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

TESTAVAN® vervangt TESTIM®

TESTAVAN® komt in plaats van de oude testosterongel TESTIM® 1% testosteron 50 mg (sachets). Het was de bedoeling om Testim langzaam uit te faseren zodat patiënten geleidelijk over konden stappen op een ander preparaat. Helaas is onze restvoorraad veel sneller uitgeleverd dan verwacht en is Testim op dit moment al niet meer verkrijgbaar. Patiënten die willen overstappen naar TESTAVAN® of een ander preparaat dienen altijd eerst hun behandelend arts te raadplegen.

TESTAVAN® is een  doseer (pomp)systeem met daarin een 2% testosteron gel en met een handsfree applicator voor het aanbrengen van de gel.

Sinds 9 juli kan TESTAVAN® worden voorgeschreven en afgeleverd door alle apotheken. Ferring B.V. heeft begin juli alle huisartsen, urologen, endocrinologen, groothandels en apothekers (zowel in het ziekenhuis als stads apotheken) op de hoogte gebracht van de introductie van TESTAVAN®.

Aanvullende informatie over TESTAVAN® en het gebruik van de applicator kan je lezen in de patiëntenfolder Goed gebruik van TESTAVAN®, waarin uitgelegd wordt wat de werking is van TESTAVAN® en hoe TESTAVAN®  moet worden aangebracht.

 

 

Related Posts