Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

Toolbox Voor Elkaar Workshops

De NKV Voor Elkaar Workshops

In het project Voor Elkaar Workshops heeft de NKV workshops ontwikkeld en opgezet over Leven met Klinefelter. Deze Workshops zijn de ‘next level lotgenotencontact’. Doordat je begeleid en gefocust rond één thema of onderwerp met elkaar ervaringen uitwisselt, krijgt het een ander niveau. Daar worden ook nog concrete handvatten en een terugkomdag aan toegevoegd.

Je gaat dus als deelnemer van een workshop écht aan het werk.

De workshops zijn begeleid door een ervaringsdeskundige. Die heeft hiervoor een training gevolgd. Die in dit project samen met ervaringsdeskundigen in een co-creatiegroep is ontwikkeld.
We hebben als vereniging met het project een aantal belangrijke kennisproducten kunnen ontwikkelen.

Het project is uitgevoerd binnen het Voor Elkaar – Programma van ZonMW en begeleid door projectleider Cecilia Kalsbeek van Curias.

Het project is uitgegaan van de kracht van mensen en focust op de positieve aspecten van de aandoening. Hierdoor wordt tegemoet gekomen aan de behoefte om uit te gaan van wat wel kan in
plaats van wat niet. Aan het eind van het project is een Toolbox ontwikkeld voor andere patiëntenorganisaties.

Project in het kort omschreven

Downloaden (PDF, 284KB)

Toolbox
Op deze website pagina de Toolbox van de Voor Elkaar Workshops bedoeld voor andere patiëntenorganisaties die mogelijk het concept ook willen gaan toepassen voor hun eigen doelgroep.

 

Mini webinar
Kijk dit Mini webinar om uit de eerste hand te horen hoe het project is verlopen en om de drie gouden tips te krijgen. Klik op de foto om de webinar te starten.


Train de trainer

De Voor Elkaar Workshops geven een loopbaan perspectief voor ervaringsdeskundigen door het ‘Train de Trainer’ principe. Iemand uit de doelgroep volgt de opleiding tot workshop begeleider.
Nadat de begeleider ervaring heeft opgedaan, kan deze weer nieuwe ervaringsdeskundigen opleiden tot begeleider.

 

Downloaden (PDF, 644KB)