Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

Volwassenen met Klinefeltersyndroom

Met het Klinefeltersyndroom (KS) valt heel goed te leven, tegelijkertijd kun je best veel last hebben van je aandoening. Vaak hebben personen met KS problemen met praten, schrijven, concentreren, geheugen en coördinatie en hebben ze last van vermoeidheid. Hun IQ is meestal normaal, ze begrijpen wat er gezegd wordt en kunnen alles normaal beredeneren. Het lukt alleen niet iedereen even goed om te zeggen wat hij denkt of om een verhaal te vertellen. Personen met KS voelen zich hierdoor regelmatig niet begrepen. Vaak hebben ze moeite om hun grenzen te bewaken waardoor ze het idee hebben dat ze geleefd worden en geen controle hebben over hun eigen leven. Dit zorgt geregeld voor frustratie en sommigen krijgen hierdoor zelfs ook woedeaanvallen.

Gevolgen van je extra-x
Ook op andere leefgebieden ondervind je de gevolgen van je ‘extra-X’. Via het menu bovenaan deze webpagina kun je heel veel informatie over het Klinefeltersyndroom vinden. Daarin staan ook andere belangrijke symptomen die kunnen optreden, zoals:

  • het tekort aan het mannelijk hormoon testosteron
  • botontkalking
  • borstvorming
  • zeer sterk verminderde vruchtbaarheid
  • vermoeidheid.

Kijk in de agenda voor informatie over thematische informatiebijeenkomsten, ontmoetingsdagen, lotgenotencontact en nog veel meer.