Je hebt net de diagnose te horen gekregen

Ieder reageert hier op zijn eigen manier op. Bij de één komt de klap keihard aan, bij de ander vallen de puzzelstukjes op hun plaats. De één reageert meteen, bij de ander dringt het pas later goed door.

 

Reactie verschilt van persoon tot persoon
Het kan bijvoorbeeld uitmaken of je de uitslag hoort van de huisarts met wie je misschien al jarenlang een goede band hebt, of dat je de uitslag krijgt van iemand die je amper kent. Het maakt uit of je je kerngezond voelt of dat je onlangs medische klachten hebt gekregen. Het maakt uit of je serieus rekening hebt gehouden met de uitslag en het verschilt gewoon van persoon tot persoon.

Opgelucht of woedend
Allerlei gedachten en gevoelens kunnen door je heen gaan: je voelt je geschokt of verward; je wilt gewoon overgaan tot de orde van de dag; je bent woedend; je voelt je minderwaardig; je bent totaal in paniek; je voelt je onzeker; je voelt je verdrietig; je bent totaal verrast; je schuift het van je af; je voelt je opgelucht; je voelt je schuldig; je bent depressief; je schaamt je; je voelt je krachtig; je gelooft het gewoon niet; je weet het allemaal niet meer.

Geef je leven opnieuw vorm
Het is nu aan jou om het leven met KS vorm te geven en stappen te zetten om hulp en steun te vragen. Deze website informeert je waar je terecht kunt voor medische controle en behandeling en voor contact met anderen. Het kan handig zijn om vragen die bij je opkomen op te schrijven, zodat je ze de volgende keer met je arts kunt bespreken.