Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

ANDROGEL® sachet weer beschikbaar èn nieuwe doseerpomp

Goed nieuws
Androgel® gel 50 mg in sachet is weer beschikbaar.
Daarnaast is Androgel® er nu ook in een handige doseerpomp: Androgel® gel 16,2 mg/g. Met de introductie van deze toedieningsvorm wordt testosteron suppletietherapie nóg patiëntvriendelijker. De patiënt kan dus kiezen welke toedieningsvorm voor hem het meest geschikt is.

Sachet

Doseerpomp
Door per dag bij dagelijks gebruik twee keer de dosering van 20,25 mg/g te pompen en daarna op het lichaam te smeren, levert dat hetzelfde effect als de inhoud van een sachet van 50 mg. De dosering is meer geconcentreerd, waardoor een lager gel volume nodig is.

Vraag de apotheker om aanvullende instructies als je wilt overstappen van sachet naar doseerpomp. Als je er niet zeker van bent welke hoeveelheid je per keer moet pompen voor je dagelijks gebruik, overleg dan altijd met je arts in het ziekenhuis.

Androgel® sachet en doseerpomp worden door elke zorgverzekeraar volledig vergoed.

 

Hoe verhoudt de aanbevolen startdosering van de doseerpomp (40,5 mg) zich tot de dosering van de sachet (50 mg)?
De dosering van de sachet 50 mg en de doseerpomp 40,5 mg kunnen niet 1 op 1 vergeleken worden op basis van het aantal mg. Hiervoor moet gekeken worden naar de verschillende enhancers (bepaald soort elementen dat de transcriptie van het DNA bevordert) en de daarmee gepaard gaande opname in het bloed en afname van de gerelateerde symptomen van testosteron deficiëntie. In de fase 3 studie is aangetoond dat de opname in het bloed van de dosering van 40,5 mg eenzelfde testosteron waarde en eenzelfde symptoomreductie geeft als de toediening van 50 mg in het sachet. Kortom, de startdosering van de doseerpomp 40,5 mg komt overeen met de dosering van de sachet 50 mg.

Related Posts

Leave a Reply