Heeft jouw kind KS?

Welkom bij de Nederlandse Klinefelter Vereniging (NKV). Heb je of ben je in verwachting van een kind met het Syndroom van Klinefelter? Dan sta je er niet alleen voor! Bij de NKV weten we veel van het Syndroom van Klinefelter (SvK). We bundelen kennis en ervaring van mensen met SvK en proberen op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Daar hebben we jou ook voor nodig. Door ouders en familie van kinderen met SvK met elkaar in contact te brengen, willen we een platform bieden waarin we elkaar ondersteunen en verder helpen. Want onze kennis en ervaring is niet alleen van belang voor mensen met SvK, hun omgeving maar ook zorgverleners, onderzoekers en besluitvormers.

Als ouders van een kind met SvK komt er heel wat op je af. Heb je behoefte aan informatie? Ben je onzeker over zijn toekomst? Heb je twijfels over zijn vermogens? Loop er niet alleen mee rond. Bij onze vereniging kun je je vragen stellen, jouw verhaal doen en ervaringen van anderen lezen en horen. Om zo het antwoord te vinden op jouw vragen.

Je zult ontdekken dat jongens met SvK hele normale jongens zijn met volop kansen en mogelijkheden. Dat geeft je het vertrouwen dat je als ouder nodig hebt en dat je jouw kind wilt bieden om zich te kunnen ontwikkelen als evenwichtig mens.

Ben je in verwachting van een kind met Klinefelter, is je geadviseerd de zwangerschap af te breken, of zit je vol vragen over z’n toekomst? Lees hier het ervaringsverhaal van een moeder. Als je vragen hebt, kun je contact met haar opnemen.