Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

DELTA poli, zorg op maat

De DELTA poli biedt zorg op maat voor (jong) volwassenen met een variatie van de geslachtelijke ontwikkeling.

Wat is de DELTA poli?
Van oorsprong is de zorg van het DSD-team op kinderen gericht. We hebben gemerkt dat ook bij (jong)volwassenen met DSD veel vragen leven. Daarom is de DELTA poli opgericht, zodat we ook zorg op maat kunnen bieden voor (jong)volwassenen met elke vorm van DSD.

DELTA staat voor “DSD en lange termijn adult poli”. Bij de DELTA poli kunt u met alle DSD-vragen bij ons terecht, of het nu gaat om seksuele of relationele problematiek, psychologische vragen of vragen over hormoonbehandeling of operatie. We bundelen de expertise van verschillende medische specialisten en laboratoria, gespecialiseerd in de DSD-zorg. We maken gebruik van resultaten uit wetenschappelijk onderzoek en van onze uitgebreide ervaring met het begeleiden van mensen met DSD.

Voor wie is de DELTA poli?
De DELTA poli is voor alle mensen met een vorm van DSD. Denk hierbij aan 46 XY DSD zoals androgeen ongevoeligheidssyndroom, gonadale dysgenesie, maar ook 45 XX DSD vormen oals AGS. Ook mensen met Turner syndroom en Klinefelter syndroom of hypogonadotroop hypogonadisme zijn van harte welkom.

Hoe werkt het?
Als je een vraag of hulp en begeleiding nodig hebt kun je dit met je behandelende arts of huisarts bespreken. Deze kan je dan door verwijzen naar de DELTA poli. Jou vraag wordt beoordeelt door de coordinator van de poli, Dr. Marian Spath, gynaecoloog. Zij beoordeelt evt na telefonisch overleg met jou bij wie je het beste terecht kunt met je vraag bv naar de endocrinoloog, psycholoog, seksuoloog, gynaecoloog en zal in overleg met jou afspraken laten plannen. Op dit manier hopen we zorg op maat te kunnen beiden voor jou specifieke vraag.

Wie ben ik?
Ik ben Marian Spath en sinds 2018 als gynaecoloog werkzaam in het RadboudUMC. In de dagelijkse praktijk zie ik vooral paren met kinderwens, daarnaast ook vrouwen met algemene gynaecologische problemen en kinderen/adolescenten met problemen op gynaecologisch gebied.

 

Als coördinator van de DELTA poli zorg ik ervoor dat de hulpvraag duidelijk wordt en bij de juiste persoon terecht komt. Het hoeft dus niet om een  gynaecologisch probleem te gaan.

Voor meer informatie over onze DELTA poli verwijs ik naar deze link, waar ook gegevens over verwijzing staan.

 

Related Posts