Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

Je weet het pas

Je hebt net de diagnose te horen gekregen

Ieder reageert hier op zijn eigen manier op. Bij de één komt de klap keihard aan; de ander reageert heel nuchter. De één reageert meteen; bij de ander dringt het pas later goed door.
Het verschilt bijvoorbeeld:

  • of je de uitslag hoort van de huisarts, waar je misschien al jarenlang een band mee hebt, of je krijgt de uitslag van iemand die je amper kent;
  • of je je kerngezond voelt of dat je onlangs medische klachten hebt gekregen;
  • of je serieus rekening hebt gehouden met de uitslag

En het verschilt gewoon van persoon tot persoon. Allerlei gedachten en gevoelens kunnen door je heen gaan: je voelt je geschokt; je voelt je verward; je wilt overgaan tot de orde van de dag; je bent woedend; je voelt je minderwaardig; je bent totaal in paniek; je voelt je onzeker; je voelt je verdrietig; je bent totaal verrast; je schuift het van je af; je voelt je opgelucht; je voelt je schuldig; je bent depressief; je schaamt je; je voelt je krachtig; je geloofd het gewoon niet; je weet het allemaal niet meer.

Het is nu aan jou om het leven met KS vorm te geven en om stappen te ondernemen om support te organiseren. Deze website informeert je waar je allemaal terecht kunt voor medische controle en behandeling, contact met andere enzovoort. Sommigen helpt het om in het begin niet te veel alleen te zijn en veel afspraken te maken. Het kan handig zijn om vragen die bij je opkomen op te schrijven, zodat je ze de volgende keer met je arts kunt bespreken.