Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

Boek eXtra XY

 

afbeeldingeXtra XY is een boek voor iedereen die te maken heeft met Klinefeltersyndroom; jongens en mannen die het betreft, hun familieleden, maar ook artsen, verloskundigen, genetisch adviseurs en docenten.

Klinefeltersyndroom komt voor bij 1 op de 700 mannen. In Nederland zijn er 15.000 Klinefelters. Toch weten de meeste van deze mannen niet dat ze een extra X-chromosoom hebben. In de kindertijd zijn de verschijnselen vaak niet duidelijk, of worden ze over het hoofd gezien. De diagnose wordt bij de meeste Klinefelters dan ook vaak laat, of niet, gesteld. Een vroege diagnose is echter erg belangrijk. Door de juiste begeleiding en medicatie kunnen jonge Klinefelters zo normaal mogelijk opgroeien. Daarom is het van belang dat zorgverleners, onderwijzers en natuurlijk familieleden bekend zijn met het syndroom van Klinefelter.

Dit boek geeft een antwoord op de vraag wat die diagnose inhoudt en wat het betekent om met Klinefeltersyndroom te leven. Het geeft gedetailleerde medische informatie en een overzicht van de mogelijke behandelingen. Daarnaast zijn tal van verhalen opgenomen van Klinefelters zelf, van hun ouders en hun partners.

Auteur: Hellen Kooijman
Uitgever: Thoeris http://www.thoeris.nl/

192 pagina’s ISBN 9072219155

 

Bestel nu het boek bij de vereniging voor � 19,95 (inclusief verzendkosten)

U kunt het boek eXtra XY bij de Nederlandse Klinefelter Vereniging bestellen via het online bestelformulier hiernaast.
Voor € 19,95 (inclusief verzendkosten) krijgt u het boek thuis gestuurd.
formulier Bestelformulier boek eXtra XY

 

Actie Wordt nu lid of donateur van de Vereniging en ontvang het boek gratis bij aanmelding.

Ja ik meld mij nu aan als lid of donateur en ontvang het boek eXtra XY gratis.

 

eXtra XY is in samenwerking met de Nederlandse Klinefelter Vereniging tot stand gekomen en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van: