Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

Workshop Ouders voor Ouders: Sociaal-emotionele ontwikkeling

Home Evenementen - Nederlandse Klinefelter Vereniging Workshop Ouders voor Ouders: Sociaal-emotionele ontwikkeling

Workshop Ouders voor Ouders: Sociaal-emotionele ontwikkeling

Tijdens deze workshop gaan we met Erna van Dijk in gesprek over over sociaal-emotionele ontwikkeling en hoe emoties invloed hebben op relaties (ouder en kind of tussen de kinderen). Je kunt je namelijk volkomen leeggezogen voelen door het verdriet van jouw kind of onbeheerst reageren op een woede-uitbarsting. Je kunt ook volstromen met een geluksgevoel als je jouw kind blij ziet zijn. We reageren allemaal met emoties op emoties, maar wat zegt dat voor een kind dat moeite heeft met emoties?

Erna: “Als speltherapeute zoek ik al dertig jaar bij voorkeur non-verbaal samen met het kind en de ouders naar oorzaken en werkzame oplossingen. Tegen de duizend kinderen heb ik mogen leren kennen en nooit kwam de term Klinefelter voorbij. Ik kan dus niet vertellen hoe de emotionele ontwikkeling bij jullie kinderen verloopt, maar wel over het ontwikkelingsproces van de emotieregulatie en over de verschillende functies die emoties in ons leven hebben. Want natuurlijk hebben we onze emoties niet voor niets.”

Vind je dit een interessant onderwerp en wil je meedoen? Geef je dan via ouders@klinefelter.nl op.  Je krijgt dan uiterlijk maandag 1 april de link waarmee je kunt aansluiten.

Over deze workshops

Deze workshops hebben als doelgroep ouders van thuiswonende Klinefelter kinderen. Ze zijn van ouders voor ouders. Dat betekent dat we van deelnemers een actieve bijdrage verwachten. Omwille van de persoonlijke sfeer maken we geen opnames van deze bijeenkomsten.

Het evenement is afgelopen.

Datum

02 apr 2024
Verlopen!

Tijd

20:00 - 22:00
Categorie