Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

Onderzoek: hoe wordt intersekse besproken in de media?

NNID is momenteel bezig met een onderzoek naar hoe intersekse wordt besproken in de media. Voor een enquête als onderdeel van dit onderzoek zijn ze benieuwd naar wat intersekse personen hier zélf van vinden. Ben je intersekse, geef dan vooral je mening door deze enquête in te vullen!

De laatste tijd zien ze dat er steeds meer aandacht is voor intersekse in de media. Zo zorgde de korte documentaire Meisjesjongensmix in het najaar voor veel publiciteit, maar ook verschenen er het afgelopen half jaar verschillende artikelen over intersekse. Meestal is meer publiciteit natuurlijk heel goed: uit recent onderzoek van Rutgers en het Universitair Ziekenhuis Gent blijkt dat intersekse een nog relatief onbekend begrip is. Bijna de helft van de Nederlandse deelnemers weet niet wat intersekse is.

Maar niet alle aandacht voor intersekse is positief, of wordt als zodanig ervaren. Om meer inzicht te krijgen hoe intersekse personen zelf de bespreking van intersekse in de media ervaren, hebben we een enquête ontwikkeld. Ben jij intersekse of heb jij een medische diagnose die onder intersekse valt? Dan horen we graag van jou! Vind je dat er meer aandacht moet komen voor intersekse in de media? En op welke manier zou je dat dan willen? Het invullen van de enquête duurt slechts 10 minuten. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, laat het ons dan gerust weten.

In dit onderzoek wordt de term ‘intersekse’ gebruikt. Misschien spreek je zelf niet over intersekse, maar bijvoorbeeld over een medische diagnose.   Toch willen we je vragen om deze vragenlijst in te vullen   , zodat we een compleet en divers beeld krijgen van alle verschillende ervaringen!   Alvast bedankt voor de medewerking!

Intersekse gaat over de beleving en de ervaring dat je als persoon een lichaam hebt dat niet past in de definitie van man of vrouw. Dit komt wereldwijd voor bij 1 op de 200 mensen en in Nederland zijn dat ruim 87.000 mensen. Klinefelter Syndroom (KS) komt wereldwijd voor bij 1 op 500 mensen en in Nederland bij 20.000 à 25.000 jongens en mannen. Mensen met KS vormen een kwart van het totaal aantal personen met intersekse.

Related Posts