Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

Wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van onvruchtbaarheid bij mensen met KS

Ben je tussen de twintig en vijftig jaar oud en was je op het tijdstip van de KS-diagnose single? Dan wil Jasmin graag meer weten over jouw ervaringen.

Wat onderzoeken we?

Ik ben Jasmin Walti, woon in Nederland en werk aan een scriptie voor de Masterstudie ‘applied sexual science’ aan de Hogeschool Merseburg in Duitsland. Met dit onderzoek wil ik nagaan of en op welke manier je zelfbeeld is beïnvloed toen je hoorde dat je onvruchtbaar bent omdat je KS hebt.

Waarom doen we dit?

Veel onderzoek en ook de zorg rondom onvruchtbaarheid is gericht op stellen die een kinderwens hebben en waarbij het niet lukt om zwanger te worden. De diagnose onvruchtbaarheid heeft een andere impact op het leven van singles dan bij mensen in relaties. Dit verschil wil ik met het onderzoek graag in beeld brengen zodat zorgprofessionals mensen met KS beter kunnen begeleiden.

Praktische informatie

De interviews zullen in maart en april 2024 plaatsvinden. Ik houd rekening met jouw wensen. Dat betekent dat de interviews via beeldbellen plaatsvinden of als je dat wilt en de afstand laat het toe, kom ik naar je toe. De gegevens worden anoniem verwerkt. Dat betekent dat alleen ik als onderzoeker de contactgegevens mag zien. De interviews worden genummerd en dan uitgeschreven en de contactgegevens verwijderd. Daarna worden bij de transcriptie alleen gegevens genoemd waarmee niet te achterhalen is wie wat heeft gezegd. Wil jij meedoen of heb je vragen? Neem contact op via jasmin.walti@stud.hs-merseburg.de.

Related Posts