Bel of app de Klinefelterfoon: 06-24107298

Onderzoek naar seksuele ontwikkeling zoekt deelnemers tussen 18 en 35 jaar

Heb jij Klinefelter en ben je tussen de 18 en 35 jaar oud? Dan willen wij graag met je praten over jouw ervaringen! Stichting NNID (Nederlandse Organisatie voor Seksediversiteit) en kenniscentrum Rutgers werken samen aan een onderzoek over welke factoren zorgen voor positieve ervaringen tijdens de seksuele ontwikkeling bij jongeren met een vorm van seksediversiteit die de meeste mensen niet kennen*. Zo kijken we naar wat deze jongeren prettig vonden, wanneer zij zich gesteund voelen en we zoeken uit hoe we hen in de toekomst beter kunnen helpen. Hiervoor zoeken we jongeren tussen 18 en 35 jaar die mee willen doen aan een persoonlijk interview. We verwerken de interviews anoniem.** We snappen dat je het misschien best spannend vindt om over deze dingen te praten. Het is mogelijk om na het interview een psycholoog te spreken die gespecialiseerd is in deze onderwerpen als je daar behoefte aan hebt.

Het doel van het onderzoek
Wij zien seksuele ontwikkeling als een ruim begrip. Soloseks, verliefdheid en seksuele aantrekking telt allemaal mee, dus ook als je nog geen (vaste) partner hebt gehad, of daar geen interesse in hebt, horen we graag van je. Het delen van jouw ervaringen kan andere Klinefelter jongeren helpen om meer positieve ervaringen te hebben. Want we zien dat veel jonge mensen met een vorm van seksediversiteit die de meeste mensen niet kennen* aarzelen om romantische of seksuele relaties te beginnen. Dit onderzoek laat zien wat daarbij wel of niet helpt en kijkt vooral naar ervaringen die steunend zijn geweest. Dat is namelijk belangrijk als we deze jongeren willen helpen om plezier te beleven aan seksualiteit en relaties. Helaas is de kennis over deze groep bij jeugdzorgprofessionals zeer beperkt. NNID en Rutgers brengen daarom de resultaten van het onderzoek onder de aandacht binnen de zorg.

Wie is de onderzoeker?
Het onderzoeksteam bestaat uit Marianne Cense (Rutgers), Annelies Tukker (NNID) en een tweede onderzoeker vanuit NNID. Marianne heeft ruime ervaring in het onderzoeken van seksuele ontwikkeling bij jongeren van allerlei achtergronden. Annelies heeft een onderzoeks-achtergrond in geschiedenis en gender en heeft zelf een vorm van seksediversiteit die CAOS wordt genoemd, hoewel ze zelf de voorkeur geeft aan de term intersekse.

Meer informatie
Wil jij meedoen of heb je vragen? Neem contact op via interview@nnid.nl. Een van de onderzoekers neemt dan contact met je op.

*Seksediversiteit gaat er vanuit dat sekse een spectrum is met oneindig veel gelijkwaardige variaties. Voor het onbekende deel van seksediversiteit worden ook de termen intersekse of DSD gebruikt.

**Anonieme verwerking betekent dat alleen de onderzoekers die de interviews doen ook de contactgegevens mogen zien. De interviews worden genummerd en dan uitgeschreven. Vervolgens wordt bij het artikel alleen gegevens genoemd waarmee niet te achterhalen is wie wat heeft gezegd. Het is natuurlijk een intiem onderwerp dus dat geeft deelnemers ook de zekerheid dat anderen niet zomaar weten welke gedachten en ervaringen van hen zijn.

, ,
, ,
Hoe is het om met het Syndroom van Klinefelter te leven? Over veelgehoorde uitdagingen, met ervaringsverhalen en tips.
Er kan van alles door je heen gaan als je het net hebt gehoord: van opluchting tot onzekerheid, verwarring en zorg. Wat kun je doen en bij wie kun je terecht?
Kinderen en jongeren met het SvK hebben hun eigen vragen en problemen en vinden het vaak fijn onderling te kunnen praten.