Wil jij meer met jouw ervaringen?
En groeien in je eigen ervaringsdeskundigheid?
Meld je dan aan als workshop begeleider!

De NKV is een project gestart waarin mensen met ervaringsdeskundigheid (jij dus!) geleerd wordt hoe je andere betrokkenen van het Klinefeltersyndroom kunt begeleiden met jouw ervaring tijdens een workshop.

In een notendop
Wanneer je dit interessant lijkt, krijg je een uitnodiging voor de kennismakingsdag. Na deze dag krijg je twee trainingsdagen welke gegeven wordt door een professioneel trainer. Daarna ga je samen met een andere deelnemer van de training workshops geven voor leden en andere belangstellenden.
Je wordt in die twee trainingsdagen dus getraind tot ‘workshop begeleider’.

Voor wie ga je de workshops geven na de training?
Je gaat workshops organiseren voor drie doelgroepen: (1) mannen met Klinefelter, (2) partners van mannen met Klinefelter en (3) ouders van jongens (t/m 12 jaar) met Klinefelter. De thema’s van de workshops worden bepaald door mensen die uit de doelgroep zelf komen. Zo sluit de workshop goed aan op de behoefte.

Kom naar de kennismakingsbijeenkomst
Op dit moment wordt de kennismakingsbijeenkomst gepland voor aspirant-begeleiders: mannen, partners en ouders. Op deze middag geven we een nadere toelichting op wat het precies inhoudt om ‘workshop begeleider’ te worden. Zo kan je zelf goed aftasten of het ook echt iets voor jou is. Er wordt namelijk wel wat van je verwacht als het gaat om betrokkenheid en tijdsinvestering. Daar staat tegenover dat je persoonlijke groei doormaakt. Onder leiding van een professionele trainer leer je hoe je vanuit je eigen ervaring een workshop begeleidt. Ook kom je in aanmerking voor een vrijwilligersvergoeding. Geïnteresseerd? Stuur alvast een mailtje naar v.platteel@curias.nl. En houd de digitale NKVnieuwsbrief in de gaten voor meer informatie. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via info@klinefelter.nl.

Vanesse Platteel
Senior Onderzoeker/ Adviseur bij Curias

(Geredigeerd door NKV-bestuursondersteuner Martine de Meijer)