Androgel® 50mg in sachet voorlopig niet leverbaar

/, Voorpagina/Androgel® 50mg in sachet voorlopig niet leverbaar

Androgel® 50mg in sachet voorlopig niet leverbaar

Belangrijk nieuws voor  wie Androgel® 50mg in sachet gebruiken (testosterongel)

Van Besins Healthcare ontvingen wij het bericht dat de 50 mg sachets van Androgel® op dit moment niet meer leverbaar zijn. 

Een aantal productieleveringen is niet goedgekeurd vanwege de sachets zelf. De sachets voldoen niet aan de gestelde kwaliteitseisen. Het is niet alleen een probleem in Nederland, maar geldt inmiddels voor heel Europa.

Androgel® is wel beschikbaar in een pompsysteem in een dosering van 20,25mg/g.

Besins Healthcare laat weten dat het pompsysteem in ruime mate op voorraad is en op termijn het sachet gaat vervangen.

Door per dag bij dagelijks gebruik twee keer de dosering van 20,25 mg/g te pompen en daarna op het lichaam te smeren, levert dat hetzelfde effect als de inhoud van een sachet van 50 mg. De dosering is meer geconcentreerd, waardoor een lager gel volume nodig is. 

Vraag de apotheker om aanvullende instructies bij het overstappen op deze variant. Als je er niet zeker van bent welke hoeveelheid je per keer moet pompen voor je dagelijks gebruik, overleg dan altijd met je arts in het ziekenhuis.

Mochten wij meer nieuws vernemen, dan laten wij dit zo snel mogelijk weten. De leverancier laat weten de ontstane situatie te betreuren, maar biedt met de Androgel® doseerpomp een bruikbaar alternatief en ook deze wordt door elke zorgverzekeraar volledig vergoed.

 

Alfred Jonker
Voorzitter NKV

12-2-2018

Door | 2018-04-19T22:54:26+00:00 februari 9th, 2018|Nieuws, Voorpagina|0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie